miercuri, 9 noiembrie 2011

Crearea cutiei postale (Gmail)

In aceasta lectie sint descrisi pasii de creare a unei cutii postale.


Crearea cutiei postale in serviciul de posta electronica Gmail
  1. Deschidem browserul preferat. In bara de adrese scriem: www.gmail.com si apasam tasta Enter.
  1. In partea dreapta sus selectam optiunea “Creaza cont”  (Создайте аккаунт).
  1. La crearea contului ar trebui sa completam un formular. Daca dorim sa schimbam limba interfetei, gasim in partea dreapta sus optiunea “Change language”, apasind pe sageata in jos - selectam limba dorita.
  1. In formularul de mai jos completam datele personale:
  1. In cimpul Prenume scriem prenumele nostru (ex. Tatiana);
  2. In cimpul Nume de familie scriem numele nostru (ex. Stahov);
  3. In cimpul Nume de utilizator dorit scriem adresa contului nostru in Gmail, nume care va aparea in adresa de e-mail. Trebuie sa alegem un nume unic, pe cit de posibil, deoarece Gmail are foarte multi utilizatori, si s-ar putea ca numele pe care il alegem sa fie deja „luat” de altcineva.
Numele de utilizator nu trebuie sa contina spatii, linie jos (_), semne de punctuatie.  Se permit doar semnele: punct (.) si linie la mijloc (-).
  1. Dupa ce am completat acest cimp, verificam daca aceasta adresa nu este folosita deja de cineva. Pentru aceasta apasam butonul „Verificati disponibilitatea”
Daca adresa este disponibila, completam urmatoarele cimpuri, in care setam optiunile securizate.
  1. In cimpul Alegeti-va o parola trebuie sa scriem o parola formata din minim 8 caractere. Parola este foarte importanta, deoarece cu ajutorul ei putem sa-i „tinem” pe altii afara de casuta noastra postala. Dar, din cauza ca nu vedem ce tastam, putem gresi parola, de aceea ea trebuie introdusa de doua ori. Atentie: in cazul parolei, se face diferentiere intre literele mari si mici, pentru a face mai grea ghicirea parolei de persoanei neautorizate. Ca sa fie mai greu de ghicit, nu folositi ca parola data de nastere, numele copilului, numarul masinii...
    (Ex. de parola: 
    LaN1mereala, litera „i” fiind inlocuita cu cifra „1”, ca sa fie mai complicat)
  1. Ca o masura de siguranta, pentru cazul in care am uitat parola, Gmail ofera si o a doua parola, pe baza unei intrebari. Putem selecta intrebarea din lista. Alegem o intrebare a carui raspuns sa ni-l amintim usor, dar sa fie greu de ghicit pentru altii!
    In cimpul 
    Raspuns, scriem raspunsul la aceasta intrebare.
  1. In cimpul Recuperati adresa de e-mail, optional, putem sa scriem o alta adresa de email existenta, pe care o vom folosi pentru a ne autentifica in cont in caz ca vom uita parola cutiei postale. Daca nu avem o alta adresa de e-mail, lasam acest cimp gol.
  2. In cimpul Locatie selectam tara, spre ex. Republica Moldova.
  3. Dupa aceasta, cum vedem in imaginea de mai sus, trebuie sa introducem data de nastere, in format ZZ.LL.AAAA (ex. 10.11.1956).
  4. Ultima zona din formular este o protectie al serverelor Gmail. Din moment ce nu ne opreste nimeni sa ne cream mai multe conturi Gmail, unii oameni au creat programe speciale care nu fac altceva decit sa se conecteze la Gmail si sa creeze sute de conturi de e-mail, prin care apoi sa trimita mii de e-mailuri in toata lumea, ori in scopuri publicitare, ori in scopuri si mai malefice. Imaginea pe care scrie un cuvint oarecare, care trebuie scris in casuta de text de mai jos asigura faptul ca aceste programe nu pot crea automat conturi Gmail. Un om vede clar cuvintul de pe imagine, insa un program deosebeste foarte greu punctele din fundal de literele utile. Mai mult, imaginea se schimba aleator la fiecare incercare de creare a unui cont nou, deci este necesar ca crearea contului sa se faca manual, nu automat, prin program.
Scriem cuvintul de pe imagine in casuta de text.
  1. Cind am terminat de introdus datele, citim conditiile de furnizare a serviciilor si apasam butonul “Accept. Creaza-mi contul”
Felicitari! Am creat un cont in Gmail!!!
Ca sa intram in cutia postala, apasam butonul “Doresc sa imi vad contul”

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu