vineri, 26 octombrie 2012

Crearea unui playlist cu videoclipuri pe YouTube


Salut!
În acest articol voi arăta cum putem să facem un playlist cu videoclipuri pe YouTube.

Dicţionar:
                  Playlist - [plei list] (cuv. engl.) s. n. Succesiunea melodiilor alese pentru a fi difuzate într-un program sau emisiune muzicală de radio sau televiziune.

       Mulţi dintre noi ascultăm muzică pe YouTube, cel mai plăcut moment este că putem găsi orice piesă pe YouTube şi plus şi un videoclip la ea, însă cel mai neplăcut moment este că după ce se termină piesa trebuie să punem alta manual.
        Sper că veţi găsi utilă posibilitatea de a crea un playlist sau chiar mai multe playlist-uri cu muzica voastra preferată.
        Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să intrăm cu contul nostru pe Youtube.com (dacă avem cutiuţa poştală creată în gmail.com, folosim acest cont)
        Dacă nu avem cont pe Youtube, atunci îl creăm. Pentru a vedea paşii de creare a unei cutiuţe în YouTube faceţi clic aici.


        În bara de adrese a browserului scriem adresa: www.youtube.com.




        Pentru a ne loga, în partea dreaptă facem clic stînga pe Sign In şi completăm cîmpurile cu numele de utilizator şi parola.





        Primul pas care trebuie să-l facem după logare este să ne creăm propriul canal, dacă încă nu l-am creat. Pentru aceasta facem clic stînga pe numele utilizatorului şi selectăm opţiunea My Channel.





        În fereastra care a apărut trebuie dăm un nume canalului nostru YouTube, trebuie să fie un nume unic (data viitoare cînd ne vom loga în YouTube putem folosi ca nume de utilizator numele canalului) .




        După care vom face clic pe butonul Next! iar în fereastra apărută apăsăm butonul All done! (aici noi am bifat toate opţiunile care dorim să se afişeze în canalul nostru YouTube).


Deci, cel mai principal pas l-am efectuat cu succes!!!
Acum rămîne doar să cautăm piesele preferate şi să creăm playlist-uri :)))

Să presupunem că dorim să creăm un playlist cu muzică clasică. Pentru aceasta căutăm mai întîi piesa pe care dorim să o adăugăm în acest playlist





... apoi vom face clic pe butonul Add to ce se afla în partea de jos a videoclipului.






În cîmpul Enter new playlist name vom scrie denumirea playlist-ului nostru, apoi vom seta opţiunea pentru playlist să fie public sau privat şi vom crea playlist-ul făcînd clic pe butonul Create playlist.







Apoi vom face clic pe Muzica clasică pentru a adăuga acestă piesă în playlist.

        Pentru a adăuga alte piese în acest playlist, e destul doar să facem clic pe butonul Add to şi apoi pe Muzica clasică sau pe un alt playlist, sau putem crea încă multe alte playlist-uri.




        După ce am adăugat piesele în playlist, ca să le putem asculta vom face clic pe numele utilizatorului (în partea dreaptă sus a paginii) 




 Apoi se va selecta playlist-ul respectiv, făcînd clic stînga pe el.



şi se va apăsa butonul Play all, pentru a asculta toate melodiile.



        Dacă veţi dori să transmiteţi acest playlist şi prietenilor Dvs, trebuie doar să copiaţi adresa playlist-ului, pentru aceasta veţi selecta textul din bara de adrese a browser-ului, apoi clic dreapta şi Copy :))





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu